Breaking Bad

Breaking Bad

Λένε πως είναι η καλύτερη σειρά με διαφορά από τις υπόλοιπες. Αν θυμάμαι καλά ψηφίστηκε κι όλας σαν την καλύτερη δραματική σειρά. Όπου και αν διαβάσεις θα δεις πως τα σχόλια για την συγκεκριμένη σειρά είναι διθυραμβικά! Ποια είναι η αλήθεια; Ας ξεκινήσω πρώτα με την υπόθεση και παρακάτω απαντώ στην ερώτηση.

Ο συμπαθής, ευγενικός και της φάπας τύπος ονομάτι Γουόλτερ Γουάιτ (Bryan Cranston) είναι χημικός και εργάζεται σε ένα σχολείο διδάσκοντας τι άλλο … χημεία. Είναι από τους τύπους που μιλάει και εσύ μπορείς να ασχολείσαι με ότι άλλο θες εκτός από το να του δίνεις προσοχή. Μπορείς να τον μπεις κλασσικό ίσως και βαρετό. Βέβαια δεν φταίει αυτός, την δουλειά του προσπαθεί να κάνει αλλά είναι λίγο πίσω για την εποχή του ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνουμε στην αρχή της σειράς. ΟΚ όλα καλά μέχρι εδώ και τίποτα το συναρπαστικό … τι γίνεται όμως στην συνέχεια που κάνει την σειρά τόσο μοναδική;

Το θέμα είναι ότι ο Γουόλτερ έχει οικονομικά προβλήματα και ψάχνει τρόπους να βοηθήσει την οικογένεια του. Μαζί με όλα αυτά έχει να ανησυχεί και για το τελικό στάδιο καρκίνου στον πνεύμονα. Εκεί είναι που γυρνάνε τα λαμπάκια, ο εγκέφαλος γυρίζει με 10.000 στροφές και αποφασίζει να παράγει και να πουλάει την καλύτερη μεθαμφεταμίνη που έχει υπάρξει ποτέ. Ποιος τώρα, ο φιλήσυχος και της καρπαζιάς άνθρωπος σε όλο το Νέο Μεξικό και κυρίως στην πόλη της Αλμπουκέρκη όπου διαδραματίζεται και η σειρά.

Πως θα το επιτυχεί αυτό; Μα φυσικά χημικός είναι και τα ναρκωτικά είναι χημεία. Οπότε ξεκινά εννοείται μυστικά από όλους να μαζεύει τα υλικά και να φτιάχνει το εργαστήριο του (ο θεός να το κάνει, θα δείτε και θα καταλάβετε). Αντε και την παραγωγή την έκανε που θα βρει διασυνδέσεις για να την σπρώξει στην αγορά; Εδώ συναντούμε τον Τζέσι (Aaron Paul) που είναι ένας ρέμπελος, καμμένος όπως θα λέγαμε, νέος και μαθητής του Γουόλτερ που όμως είναι μέσα στα πράγματα για αυτό που ετοιμάζει ο καθηγητής του. Μαζί θα καταφέρουν πολλά αλλά ως γνωστόν όταν μπλέκεις σε τέτοιες δουλειές δεν είναι όλα ρόδινα. Εκεί είναι και η μαγεία του Breaking Bad.

Απαντώ τώρα στην πρώτη ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι είναι μοναδική σειρά και θα την ξαναέβλεπα άνετα με την μόνη διαφορά ότι πολλές φορές η πλοκή δεν είναι τόσο γρήγορη με αποτέλεσμα τώρα να ξέρω σε ποια κομμάτια θα πατήσω το Fast Forward. Έχει πολυσυζητηθεί η σκηνή, μην πω το επεισόδιο, με την μύγα, που λες εντάξει φτάνει τώρα έλεος πάμε παρακάτω. Και πάμε τώρα στα γνωστά μας.

Να την δω; Ναι εννοείται, δεν το συζητάμε καν. Τα βαρετά κομμάτια είπαμε FW.

Πληροφορίες: 5 κύκλοι (2008 – 2013) με 62 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 50 λεπτών το καθένα. Θρίλερ, έγκλημα και δράμα είναι τα χαρακτηριστικά του Breaking Bad. Βαθμολογία στο IMDb 9.5/10 με 1.7M+ ψήφους. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Η σειρά έχει τελειώσει.

3 thoughts on “Breaking Bad

  1. Pingback: Game of Thrones | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: The Post | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: Better Call Saul | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s