The Killing

The Killing

Να ξεκαθαρίσω από τώρα πως δεν θα μιλήσω για το Δανέζικο αλλά για την Αμερικάνικη σειρά καθώς εκτός του ότι δεν έχω δει το Δανέζικο πάντα γράφω για σειρές και ταινίες που έχω δει. Ναι ναι ξέρω πως το Δανέζικο λένε πως είναι καλύτερο αλλά τι να κάνουμε με αυτό ξεκίνησα εγώ 🙂  Πάμε στο ψητό…

Το The Killing είναι μια αστυνομική σειρά και δεν εννοώ σειρά του τύπου NCIS για όσους γνωρίζουν. Είναι μια σειρά που γίνεται προφανώς ένας φόνος και δυο συνήθως ντέντεκτιβ καλούνται να λύσουν το μυστήριο γύρω από όλα αυτά που βασανίζουν το μυαλό μας … ποιός/α έκανε τον φόνο; πότε; ποιό ήταν το κίνητρο; και ούτε καθεξής.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια γυναίκα και έναν άντρα που θα συνεργαστούν για την εξιχνίαση δύο φόνων. Η αλήθεια είναι ότι δεν ταιριάζουν και πολύ τα χνώτα τους. Αυτή πιο σοβαρή επαγγελματίας τηρώντας το γράμμα του νόμου, αυτός πιο … θα το πώ λαϊκά … χύμα στο κύμα τύπος παρόλα αυτά ταυτίστηκα με το παλικάρι. Βέβαια κατά την διάρκεια της υπόθεσης και όσο προχωρούν προς το τέλος οι πρωταγωνιστές μας έρχονται πιο κοντά και όχι δεν εννοώ ερωτικά.

Η υπόθεση του πρώτου φόνου, οι δύο πρώτοι κύκλοι δηλαδή, είναι η εξής: Μία οικογένεια πενθεί για τον χαμό της έφηβης κόρης τους, Ρόζι, η οποία βρίσκεται σε ένα πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινητού που είναι βυθισμένο σε μία λίμνη. Όσο ψάχνουν για στοιχεία τόσο βλέπουν πως εμπλέκεται και ο υποψήφιος δήμαρχος στον φόνο … είναι όμως έτσι;

Η υπόθεση του δεύτερου φόνου, όπου ένα στοιχείο ανάφερθηκε σε μια κουβέντα που είχαν οι ντέντεκτιβ στους πρώτους κύκλους (αν θυμάστε για μια ζωγραφιά με δέντρα), είναι η εξής: Η αστυνομία βρίσκει σε μια αποθήκη μια νεαρή πόρνη η οποία είναι μαχαιρωμένη στο λαιμό. Η συνέχεια θα δείξει πως υπάρχουν και άλλα θύματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Μήπως μιλάμε για κατα συρροή δολοφόνο; O Holder δεν είναι πια το ρετάλι που ήταν στους δυο πρώτους κύκλους, έχει σουλουπωθεί και μαζί με την Linden θα λύσουν και αυτό το φόνο αν και για να γίνει αυτό θα ξεπεράσουν τα όρια.

Η υπόθεση του τρίτου και τελευταίου φόνου που είναι και ο τέταρτος κύκλος της σειράς είναι η εξής: Μια καλή και ήσυχη οικογένεια βρίσκεται νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ποιός είχε κάτι εναντιόν τους και γιατί τους σκότωσε τόσο βάναυσα; Εδώ θα μπλεχτεί και ο στρατός και τα καψόνια που κάνουν οι πιο σκληραγωγημένοι παλιοί όπως λέμε στους νέους.

Προσωπικά η σειρά μου άρεσε πάρα πολύ και την βάζω πρώτη από όλες τις άλλες αστυνομικές σειρές που έχω δει και για τις οποίες θα γράψω στο blog κάποια στιγμή.

Να την δω; Ναι αν σου αρέσουν οι αστυνομικές σειρές όπου και εσύ μαζί με τους ντέντεκτιβ ψάχνεις να βρεις τον δολοφόνο. Όχι αν είσαι ψυχοπονιάρης/α και δεν μπορείς τέτοιου είδους σειρές.

Πληροφορίες: 4 κύκλοι (2011 – 2014) με 44 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 45 λεπτών το καθένα. Έγκλημα, δράμα και μυστήριο είναι τα χαρακτηριστικά του The Killing. Βαθμολογία στο IMDb 8.2/10 με 94k+ ψήφους.

Η σειρά έχει τελειώσει.

7 thoughts on “The Killing

  1. Pingback: Broadchurch | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Trapped – Ófærð | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: The Fall | Blog για σειρές και ταινίες

  4. Pingback: Top of the Lake | Blog για σειρές και ταινίες

  5. Pingback: Altered Carbon | Blog για σειρές και ταινίες

  6. Pingback: Top of the Lake

  7. Pingback: Fallet – The Case | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s