Narcos

Narcos

Narcos μια απλή λέξη που έγινε λατρεία, και όχι δεν εννοώ το μαστούρωμα, αμέσως εκεί το μυαλό σας. Εννοώ πως η σειρά είναι όντως μαστούρα. Narcos στα Ισπανικά σημαίνει διακινητές ναρκωτικών, άρα αν δεν γνωρίζετε ήδη πολλά για την σειρά από τον τίτλο καταλάβατε τι θα δείτε. Καταλάβατε όμως τα μισά, γιατί τα άλλα μισά είναι αυτά που κάνουν τη σειρά καταπληκτική.

Η σειρά διηγείται την ζωή του Κολομβιανού βαρόνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την ζωή του και τον τρόπο που κατάφερε να γίνει τόσο γρήγορα ο βασιλιάς της κοκαΐνης που κάποιος αποφάσισε να το κάνει και σειρά. Και πολύ καλά έκανε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Πάμπλο καταγόταν από φτωχή οικογένεια, όντας όμως εξαιρετικά έξυπνος και ματαιόδοξος, από πολύ μικρός ξεκίνησε να ασχολείται με παράνομες δραστηριότητες. Ξεκίνησε με διακίνηση ηλεκτρικών συσκεύων, τσιγάρων και τέλος ναρκωτικών. Απειλούσε τους πάντες για να φτάσουν τα εμπορεύματα του εκεί που έπρεπε. Λένε ότι όποιος δεν λαδωνόταν από αυτόν, απλά ήταν νεκρός – καπούτ. Να φανταστείτε υπολογίζουν πώς είχε σκοτώσει πάνω από 25.000 άτομα.

Ξεκίνησε να φτιάχνει εργαστήρια παραγωγής μέσα στην ζούγκλα και σιγά σιγά έγινε εκατομμυριούχος. Έβγαζε, καθίστε πρώτα, $1.000.000 την εβδομάδα και αυτά αργότερα ήταν ψιλά για αυτόν. Δεν υπήρχε χώρος να τα βάλει γι’αυτό πολλά τα έθαβαν και άλλα έμπαιναν σε κρύπτες μέσα σε τοίχους. Επίσης έκαψε και πολλά από αυτά για να ζεστάνει τα παιδιά του όταν πλέον βρισκόνταν σε παρακμή (όχι οικονομική βεβαίως βεβαίως).

Μπορεί να ήταν έμπορος ναρκωτικών αλλά ποτέ δεν έκανε χρήση κοκαΐνης και αγαπούσε πολύ την οικογένεια του. Η μάνα του έπαιζε κυρίαρχο ρόλο στην ζωή του, πολλές φορές θα θέλετε να μπείτε μέσα στην οθόνη και να της “δώσετε μία”, θα καταλάβετε τι εννοώ μόλις δείτε την σειρά.

Ο λαός του Μεντεγίν τον αγαπούσε καθώς μοίραζε αρκετά από τα χρήματα του σε αυτούς και γι’αυτό άλλωστε είχε πολλούς ακόλουθους και πολλοί από αυτούς πίστευαν πως θα έβγαζε την χώρα από την φτώχια. Ήταν ο σωτήρας τους και γι’αυτό δοκίμασε επίσης να ασχοληθεί με την πολιτική χωρίς όμως το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Ότι έκανε ο Πάμπλο ήταν σε υπερβολικό βαθμό, να φανταστείτε έχτισε μέχρι και την δική του φυλακή.

Σημαντικό ρόλο στην ζώη του έπαιξαν βέβαια και κάποιοι αδιάφθοροι αστυνομικοί και Αμερικανοί πράκτορες. Αυτά, δεν θα πώ άλλα καθώς η σειρά είναι καταπληκτική και πρέπει να την δείτε. Θα σας αρέσει, πιστέψτε με.

Να την δώ; Νομίζω απάντησα παραπάνω.

Πληροφορίες: 3 κύκλοι (2015 – 2017) με 30 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 50 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και βιογραφία είναι τα χαρακτηριστικά του Narcos. Βαθμολογία στο IMDb 8.8/10 με 332k+ ψήφους.

Δείτε την συνέχεια της σειράς Narcos:Mexico

6 thoughts on “Narcos

  1. Pingback: American Made | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Tesis sobre un homicidio – Thesis on a Homicide | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: Loving Pablo | Blog για σειρές και ταινίες

  4. Pingback: Narcos: Mexico | Blog για σειρές και ταινίες

  5. Pingback: In the Shadow of the Moon | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s