Fargo

Fargo

Όχι δεν θα μιλήσουμε για την ταινία η οποία προβλήθηκε το 1996 και απέσπασε και αυτή πολύ καλές κριτικές αλλά για την σειρά. Ότι θα δείτε σε αυτή την σειρά είναι πραγματικά γεγονότα. Έτσι λένε τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας όλους τους κύκλους δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι όλα αυτά συνέβησαν στην πραγματικότητα αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με τους καταπληκτικούς Billy Bob Thornton και Martin Freeman. Βρισκόμαστε στη Μινεσότα το 2006. Ο πρώτος ικανός να σκοτώνει και να χειραγωγεί τους ανθρώπους ενώ ο δεύτερος ένας ήσυχος, ευγενικός και σωστός οικογενειάρχης. Το πρόβλημα είναι ότι ο δεύτερος είναι ολίγον τι καταπιεσμένος. Είναι παιδί της καρπαζιάς, οι συνάδελφοι του δεν τον υπολογίζουν, η γυναίκα του τον μειώνει συνεχώς ακόμα και οι παλιοί του συμμαθητές του κάνουν bullying. Τι θα συμβεί όμως αν στον δρόμο του βρεθεί ο πρώτος; Με λίγο σπρώξιμο θα κάνει την επανάσταση του. Και δεν μιλάμε για καμιά φωνή ή καμιά ανάποδη. Δεν θα είναι πια ο ίδιος, ποτέ!! Είναι να μην γυρίσει το μυαλό του ανθρώπου.

Τα γεγονότα του δεύτερου κύκλου διαδραματίζονται στην Μινεσότα το 1979. Όπως και ο πρώτος κύκλος από το πρώτο επεισόδιο σε βάζει στο ζουμί. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μεγάλο team. Πρώτη και καλύτερη (λέμε τώρα) μια μεγάλη οικογένεια που το μόνο που ξέρουν είναι οι δολοφονίες και οι εκβιασμοί. Ακολουθεί ένα ζευγάρι με την σούπερ χαζή (στην σειρά) Kirsten Dunst και τέλος δυο αστυνομικοί συγγενείς μεταξύ τους που προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά μπας και καταλάβουν τι γίνεται. Η αρχή γίνεται όταν ένας (ο στόκος) από τους γιούς της μαφιόζικης οικογένειας σκοτώνει 3 άτομα σε ένα εστιατόριο στην μέση του πουθενά. Μετά μπλέκεται ένα UFO, ναι καλά διάβασες, και η χαζούλα που είπαμε παραπάνω και το παιχνίδι ξεκινά.

Τρίτος και τελευταίος όπως φαίνεται μέχρι στιγμής κύκλος. Βρισκόμαστε που αλλού στην Μινεσότα το 2010. Εδώ θα μας απασχολήσουν κυρίως δύο αδέρφια, οι Stussy, ο ένας πλούσιος επιχειρηματίας και ο άλλος φτωχός αλλά φιλόδοξος αστυνομικός. Εννοείται ότι στο παιχνίδι θα μπουν ο συνεργάτης του πρώτου και η φιλενάδα του δεύτερου. Ακόμα θα προστεθεί ένα βούρλο που από αυτόν θα ξεκινήσουν όλα και μια αστυνομικός. Ξέχασα και τον αηδιαστικό (στην σειρά πάντα) David Thewlis που υποδύεται τον V.M. Varga, έναν επικίνδυνο τύπο που κάνει την ζωή δύσκολη στον πλούσιο Stussy. Η αρχή γίνεται όταν το junkie βούρλο που ανέφερα παραπάνω εκτελέσει λάθος το σχέδιο του φτωχού Stussy. Το σχέδιο απλό, να κλέψει ένα γραμματοσήμο από το σπίτι του πλούσιου αδερφού του. Ο τύπος τα κάνει μύλο.

Η σειρά είναι καταπληκτική και δεν θα σας κουράσει καμία ιστορία. Το χιόνι και οι δολοφονίες κοινό στοιχείο σε όλους τους κύκλους.

Να την δω; Πάρα πολύ καλή σειρά ειδικά αν σκεφτείς πως όλα είναι πραγματικά γεγονότα. Όχι αν δεν αντέχεις τις δολοφονίες, το πιστολίδι, τα μαχαιρώματα, κτλπ. Χάνεις όμως να ξέρεις.

Πληροφορίες: 4 κύκλοι (2014-2020) με 41 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 55 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά του Fargo. Βαθμολογία στο IMDb 8.9/10 με 362k+ ψήφους.

Δεν υπάρχουν νεότερα για 5ο κύκλο ακόμα όποτε την θεωρώ ολοκληρωμένη.

2 thoughts on “Fargo

  1. Pingback: Wonder Woman | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: The Post | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s