Westworld

Westworld

Λογικά θα την έχετε ακούσει καθώς τα ονόματα που πρωταγωνιστούν είναι πασίγνωστα. Μιλάμε για τον Anthony Hopkins και τον Ed Harris.  Ήταν μεγάλη έκπληξη να δούμε και τους δύο αυτούς ηθοποιούς σε μια σειρά η οποία απέσπασε διθυραμβικά σχόλια αλλά και πολύ καλή βαθμολογία. Φυσικά τους πλαισιώνουν και άλλοι πολλοί καλοί ηθοποιοί.

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Όσοι δεν έχουν διαβάσει ή δεν ξέρουν τι θα δούν μπορούν από το πρώτο κι όλας δευτερόλεπτο του πρώτου επεισοδίου να πάρουν μια γεύση. Ρομποτικοί βραχίονες σχεδιάζουν με ένα περίεργο λευκό υλικό ανθρώπους και ζώα. Μόλις τελειώνει η εισαγωγή ακούμε μια φωνή να λέει σε κάποιον, επανέφερε την. Που; Μα στην ζωή φυσικά. Κατάλαβες; Μπορεί ναι αλλά σίγουρα όχι και πολλά καθώς δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.

Η ιστορία ξεκινά με την περιγραφή του μέρους που ζει η κοπέλα αναλύοντας τις καθημερινές της δραστηριότητες. Μια μελωδία από πιάνο ακούγεται και η μέρα ξεκινά. Άμεσα καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι στην άγρια Δύση, άλογα, σαλούν, ρούχα εποχής, κτλπ. Πολυ γρήγορα όμως η σειρά θα δείξει τον πραγματικό της ευατό. Το πιστολίδι δεν θα αργήσει να έρθει. Τα εξάσφαιρα και οι καραμπίνες παίρνουν φωτιά. Σε εκείνο το σημείο σου πέφτουν τα μαλλιά. Το πιάνο ξεκινά με την ίδια μελωδία, το τραίνο πλησιάζει στον προορισμό του και αυτός που πριν ένα λεπτό ήταν νεκρός ξαφνικά είναι και πάλι έτοιμος να παίξει τον ρόλο του. Μα τι γίνεται ρε παιδιά;

Η κάμερα απομακρύνεται και εκεί καταλαβαίνεις τι ακριβώς είδες. Ένα εργαστήριο γεμάτο επιστήμονες κάθε είδους που παρατηρούν, σχεδιάζουν και ελέγχουν τους ανθρώπους και την πορεία της ζωής στο θεματικό πάρκο αναψυχής με θέμα την Άγρια Δύση. WTF? Αρχίζεις να το πιάνεις το νόημα έτσι; Όχι; Συνέχισε το διάβασμα.

Οι επιστήμονες δημιουργούν τεχνητούς ανθρώπους που μοιάζουν όπως εσύ και εγώ. Είναι προγραμματισμένοι να παίζουν τον ρόλο τους χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να αντιληφθούν ότι είναι στην ουσία μαριονέτες. Και γιατί όλα αυτά; Η εταιρεία προσφέρει με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά την εμπειρία ζωής στην Δύση όπου πλούσιοι άνθρωποι, όχι όπως εσύ και εγώ, να μπορούν να ζήσουν και να κάνουν πράγματα που στην πραγματική ζωή θα είχαν συνέπειες, όπως να μπλεχτούν σε καβγά και να σκοτώσουν, να βιάσουν, να να να. Αυτοί φυσικά είναι άτρωτοι οπότε ζουν το όνειρο τους κάνοντας ότι θέλουν, άλλωστε για αυτό πληρώνουν. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, οι μαριονέτες φτιάχτονται σαν καινούργιες, το πιανό ξεκινά και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Και τώρα πάμε στο ζουμί της υπόθεσης. Πως ξέρω ποιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι και ποιοι ρομπότ και δεν μιλώ μόνο για την ζωή στο πάρκο αλλά και για την πραγματική ζωή π.χ. στο εργαστήριο. Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεως αλλά θα αφήσω να τα ανακαλύψετε από μόνοι σας.

Η σειρά είναι καταπληκτική. Ειδικά όσο περνούν τα επεισόδια και ανακαλύπτεις περισσότερα, εκεί είναι να τρελαθείς.

Να την δω; Αυτή η ερώτηση σε αυτή την σειρά δεν χρειαζόταν καν. Ναι δαγκωτό!

Πληροφορίες: 4 κύκλοι (2016-2022) με 36 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 60 λεπτών το καθένα. Δράμα, μυστήριο και επιστημονική φαντασία είναι τα χαρακτηριστικά του Westworld. Βαθμολογία στο IMDb 8.5/10 με 513k+ ψήφους.

 

Advertisement

2 thoughts on “Westworld

  1. Pingback: Confirmation | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Suits | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s