The Walking Dead

The Walking Dead

Την ξέρουμε όλοι αυτή την σειρά. Παίζεται τόσο πολλά χρόνια που τείνει να φτάσει τα φιλαράκια. Έχει πάρα πολλούς φαν και όλοι περιμένουμε την επόμενη σεζόν. Αν δεν την έχετε ακούσει ποτέ μπορείτε να καταλάβετε ότι θα δούμε μια σειρά με πολλά ΖΟΜΠΙ !!!

O Andrew Lincoln που υποδύεται τον Rick είναι αστυνομικός, σερίφης για την ακρίβεια. Κατά την διάρκεια μιας ενέδρας που έχουν στήσει μαζί με τον φίλο και συνάδελφο του, Shane, για ένα καταδιωκόμενο όχημα, τραυματίζεται σοβαρά με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο. O Rick δεν έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον. Θα συνέλθει μετά από λίγες ημέρες όπου θα καταλάβει πως δεν είναι κανείς μαζί του στο δωμάτιο. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει ψυχή σε ολόκληρο το νοσοκομείο. Μα που πήγαν όλοι;

Περπατώντας στους διαδρόμους του νοσοκομείου θα ανακαλύψει πως εκτός του ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, είναι σαν να πέρασε τυφώνας και τα διέλυσε όλα. Τα πάντα είναι κατεστραμμένα. Βρίσκεται μπροστά από μια πόρτα που κάποτε ήταν η καφετέρια του νοσοκομείου. Έχουν γράψει με χοντρή μαύρη μπογιά, ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ – ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΑ, και κάτι παραμορφωμένα δάχτυλα εμφανίζονται από την σχισμή της πόρτας. Ο Rick φυσικά θα διαφύγει με ασφάλεια. Εκείνη την στιγμή θα δει το πραγματικό χάος που επικρατεί έξω από το νοσοκομείο.

Άπειρα πτώματα παντού, παρατημένος στρατιωτικός εξοπλισμός, ελικόπτερα, άρματα, φορεία, κτλπ. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ζωντανός άνθρωπος να μάθει τι έχει γίνει. Ο Rick θα κατευθυνθεί που αλλού από το σπίτι του. Εκεί θα δει πως η οικογένεια του έχει εξαφανιστεί. Ευτυχώς για αυτόν κάποιος έχει μείνει. Θα τον πάρει στο σπίτι του, θα τον φροντίσει και θα του εξηγήσει τι έχει συμβεί.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες όπου ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού μετατράπηκε σε ζόμπι. Όποιον δαγκώσουν ή έστω γρατσουνίσουν μέσα σε λίγες ώρες γίνεται ζόμπι. Θα μάθουμε πώς ξεκίνησε όλο αυτό ή μήπως όχι; Τι έγινε όσο ο Rick ήταν αναίσθητος; Άραγε θα βρει την οικογένεια του;

Καταλαβαίνετε πως ξεκινά ένας αγώνας επιβίωσης. Τίποτα δεν λειτουργεί, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, τα ζόμπι αυξάνονται. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Θα μπορέσουν όσοι έχουν απομείνει να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν τα ζόμπι ή όχι; Υπάρχει θεραπεία;

Να είστε προετοιμασμένοι καθώς το αίμα ρέει άφθονο και αν δεν ξέρετε από ανατομία, μην ανησυχείτε, θα μάθετε.

Nα την δω; Αν δεν έχεις θέμα με τα ζόμπι, το αίμα και όλα αυτά που συνεπάγονται, δηλαδή τις όχι και τόσο ευχάριστες εικόνες, ναι. Έχει ωραίο στόρι και κάθε σεζόν είναι μοναδική.

Πληροφορίες: 11 κύκλοι (2010-2022) με 177 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 45 λεπτών το καθένα. Δράμα, τρόμος και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά του The Walking Dead. Βαθμολογία στο IMDb 8.1/10 με 1M+ ψήφους.

Advertisement

3 thoughts on “The Walking Dead

  1. Pingback: Baby Driver | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Hostiles | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: The Punisher | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s