True Detective

True Detective

Άλλη μια πασίγνωστη σειρά με πολύ καλή βαθμολογία! Λογικό είναι όμως καθώς πρωταγωνιστούν δύο πολύ γνωστοί και καλοί ηθοποιοί. Ο Colin Farrell που υποδύεται τον Detective Ray Velcoro και ο Matthew McConaughey που υποδύεται τον Detective Rust Cohle. Ο τελευταίος έχει παίξει σε τόσες πολλές ταινίες με απαιτητικούς ρόλους και κάθε φορά που τον βλέπεις απορείς πως αυξομειώνει έτσι το βάρος του.

Φυσικά παίζουν και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Woody Harrelson που υποδύεται τον  detective Marty Hart, ο Vince Vaughn υποδύεται τον Frank Semyon, η Rachel McAdams την detective Ani Bezzerides και πολλοί άλλοι. Δεν είναι τυχαίο που έγινε τόσος ντόρος και δικαιολογημένα άλλωστε. Ξεκινάμε λοιπόν: Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, πατάς play και ξεκινά το πρώτο επεισόδιο. Εμφανίζεται το σήμα, HBO. Δύσκολο να είναι μάπα η σειρά. Για να δούμε.

Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με την υπόθεση μιας δολοφονημένης γυναίκας στην μέση του πουθενά. Βρισκόμαστε στο 2012 και οι δυο detectives που έχουν αναλάβει την υπόθεση, Rush Cohle και Marty Hart, δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν και πολύ καλά μεταξύ τους. Ο πρώτος σοβαρός, λιγομίλητος, έξυπνος και λίγο παράξενος ενώ ο δεύτερος σου δίνει αμέσως την εντύπωση του διεφθαρμένου μπάτσου, του τύπου που στην πρώτη ευκαιρία θα στην φέρει πισώπλατα. Λέτε να είναι έτσι;

Μία γυναίκα έχασε την ζωή της μάλλον κατά την διάρκεια μιας ιεροτελεστίας. Κέρατα ζώου βρίσκονται στο κεφάλι της ενώ ένα περίεργο σημάδι είναι ζωγραφισμένο στην πλάτη της. Έχει πολλές αμυχές στο σώμα της ενώ από κάποια άλλα χαρακτηριστικά συμπεραίνουν πως η γυναίκα είναι ιερόδουλη. Αποτυπώματα δεν υπάρχουν πουθενά και έτσι θα ξεκινήσει έρευνα για την διαλεύκανση του φόνου. Το θέμα είναι πως ο συγκεκριμένος φόνος θυμίζει μια υπόθεση του 1995 με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Μήπως τότε δεν είχαν πιάσει τον σωστό δράστη; Πολύ πιθανό βέβαια να τον μιμείται κάποιος. Εσείς τι λέτε;

Ο δεύτερος κύκλος έχει υλικό. Ο Detective Ray Velcoro είναι αλκοολικός, διεφθαρμένος (είχε σημαντικό λόγο βέβαια) και πατέρας ενός μικρού παιδιού (δεν ξέρει καν αν είναι δικό του). Η Detective Ani Bezzerides είναι έξυπνη, δυναμική, τζογαδόρος και βάζει κάτω πολλούς συναδέλφους της. Έχει και αυτή τα οικογενειακά της. Τελευταία έπιασε την αδερφή της να εργάζεται σε εταιρεία με βιντεοκλήσεις πορνό περιεχομένου ενώ ο πατέρας τους πέρα βρέχει. Ο αστυνομικός Paul Woodrugh είναι στην τροχαία. Πολύ κλειστός τύπος. Παίρνει τα γνωστά μπλε χαπάκια για να του κάνει κου κου και έχει αυτοκτονικές τάσεις ειδικά όταν καβαλάει την μηχανή του. Γιατί άραγε;

Ο Frank Semyon είναι ο κακός τύπος της δεύτερης σεζόν. Τους έχει όλους στο τσεπάκι του μαζί και τον detective Ray Velcoro. Δεν διστάζει να δολοφονήσει όποιον του σταθεί εμπόδιο. Το story ξεκινά όταν κυκλοφορεί ένα άρθρο για τις παράνομες δοσοληψίες στην πόλη και όταν ξαφνικά εξαφανίζεται ο αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις δαπάνες. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής βόλτας με την μηχανή του, ο αστυνομικός Paul Woodrugh βρίσκει τυχαία σε ένα παγκάκι καθισμένο και φυσικά νεκρό τον αντιδήμαρχο. Εκεί θα βρεθούν για πρώτη φορά οι τρεις αστυνομικοί και θα συνεργαστούν για την εξιχνίαση του φόνου. Θα τα καταφέρουν;

Ο τρίτος κύκλος κάνει δυνατό come back και θα σας πωρώσει όπως και ο πρώτος κύκλος. Αν και κινείται σε τρεις διαφορετικές χρονολογίες δεν θα έχετε πρόβλημα να παρακολουθήσετε την πλοκή που δεν είναι άλλη από την αγωνιώδη αναζήτηση δύο εξαφανισμένων μικρών παιδιών.

Να την δω; Πολύ δυνατή σειρά, τον πρώτο κύκλο και τον τρίτο δείτε τον οπωσδήποτε αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δείτε και τον δεύτερο. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μην την δεις και ας σε απογοητεύσει λίγο ο δεύτερος κύκλος.

Πληροφορίες: 3 κύκλοι (2014-2019) με 24 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 55 λεπτών το καθένα. Έγκλημα, δράμα και μυστήριο χαρακτηρίζει την σειρά True Detective. Βαθμολογία στο IMDb 9.0/10 με 476k+ ψήφους.

Αναμένουμε ανακοίνωση, μέχρι τότε θεωρείται ολοκληρωμένη.

3 thoughts on “True Detective

  1. Pingback: The Fall | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: Green Book | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s