Broadchurch

Broadchurch

Γνωστή σειρά για αυτούς που βλέπουν σειρές όπως το The Killing. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή χειρότερη από αυτή, τουλάχιστον βαθμολογικά αυτή δείχνει να είναι καλύτερη, αλλά σίγουρα την συναγωνίζεται. Εμένα προσωπικά μου άρεσε με ελάχιστη διαφορά το The Killing.

Ναι θα γίνουμε πάλι ντέντεκτιβ και θα προσπαθήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές David Tennant (Alec Hardy) και Olivia Colman (Ellie Miller) να εξιχνιάσουμε μερικούς φόνους. Η Miller μόλις έχει γυρίσει στο γραφείο από μία άδεια τριών εβδομάδων ενώ ο Hardy είναι ο αντικαταστάτης της. Εκείνη απογοητεύεται που έδωσαν την θέση της σε έναν άλλο και ξέρει πως θα είναι μόνιμο. Τα πράγματα όμως παίρνουν άλλη τροπή και θα χρειαστούν και οι δύο για να ανακαλύψουν τον δολοφόνο. Μα τι έγινε; Συνέχισε το διάβασμα.

Είναι ένα όμορφο πρωινό στο Broadchurch. Ο Mark είναι υδραυλικός και πηγαίνοντας το πρωί στην δουλειά του συνομιλεί και χαιρετά σχεδόν όλα τα πρόσωπα που θα απασχολήσουν εμάς και τους ντέντεκτιβ. Τον κολλητό του με την οικογένεια του, την περίεργη της γειτονιάς, τον ιερέα,  κάποιες γειτόνισσες, την υπεύθυνη της τοπικής εφημερίδας καθώς και ένα δημοσιογράφο, την ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου και τέλος τον συνάδελφο του.

Η οικογένεια Latimer, που απαρτίζεται από το ανδρόγυνο Mark – Beth και τα τρία τους παιδιά Chloe – Daniel και ένα μπεμπέ, είναι αυτή που θα πληγεί από τον χαμό του μικρού τους αγοριού. Εκείνο το πρωινό και ενώ όλα φαίνονται να κυλούν ομαλά αντιλαμβάνονται και συγκεκριμένα η Beth πως δεν έχει δει τον γιό της όλη μέρα. Τον ψάχνει απεγνωσμένα, πηγαίνει στο σχολείο, ρωτάει γνωστούς και φίλους αλλά κανείς δεν τον έχει δει.

Πηγαίνοντας σπίτι θα πέσει σε μποτιλιάρισμα. Εκεί θα μάθει πως η παραλία έχει κλείσει από την αστυνομία καθώς βρέθηκε ένα πτώμα. Έχει μια υποψία που δεν θέλει να επαληθευτεί και ξεκινά τρέχοντας προς την παραλία. Δυστυχώς εκεί θα μάθει πως ο γιος της, Daniel, είναι νεκρός. H Miller και ο Hardy είναι ήδη εκεί και δεν μπορούν να πιστέψουν πως ένα τόσο νεαρό αγόρι έχασε την ζωή του με αυτόν τον τρόπο. Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα πανύψηλα βράχια που εκτείνονται πάνω από την παραλία; Δεν νομίζω. Μήπως κάποιος/α τον σκότωσε; Αλλά τι εχθρούς μπορεί να είχε ένα μικρό παιδί.

Οι δύο πρώτοι κύκλοι αφορούν τον παραπάνω φόνο. Θα δείτε όμως και μια δεύτερη υπόθεση να εξιχνιάζεται στον δεύτερο κύκλο. Ο τρίτος κύκλος αφορά μια ξεχωριστή υπόθεση όπου η Trish χρειάζεται βοήθεια από το καταπληκτικό δίδυμο Hardy – Miller. Η Trish έχει βιαστεί και όπως είναι αναμενόμενο βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Δυστυχώς τα στοιχεία που δίνει δεν επαρκούν για τους δύο ντέντεκτιβ οπότε η εξιχνίαση φαντάζει δύσκολη.  Μήπως έχουν συμβεί και παλαιότερα παρόμοια περιστατικά; Θα καταφέρουν να βρουν τον βιαστή;

Να την δω; Ναι!! Θα σου αρέσει σίγουρα.

Πληροφορίες: 3 κύκλοι (2013-2017) με 24 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 50 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και μυστήριο χαρακτηρίζει την σειρά Broadchurch. Βαθμολογία στο IMDb 8.4/10 με 114k+ ψήφους.

Η σειρά έχει τελειώσει.

Advertisement

8 thoughts on “Broadchurch

  1. Pingback: Trapped – Ófærð | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: The Fall | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: Top of the Lake | Blog για σειρές και ταινίες

  4. Pingback: Murder on the Orient Express | Blog για σειρές και ταινίες

  5. Pingback: Top of the Lake

  6. Pingback: All the Money in the World | Blog για σειρές και ταινίες

  7. Pingback: Fallet – The Case | Blog για σειρές και ταινίες

  8. Pingback: The Favourite | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s