American Crime Story

American Crime Story

Η συγκεκριμένη σειρά εξιστορεί την δίκη του O.J.Simpson που διαδραματίστηκε στην Αμερική το 1994-1995 και απασχόλησε τα M.M.E. όσο τίποτε άλλο την εποχή εκείνη. Ο Orenthal James Simpson είναι πρώην παίχτης του Αμερικάνικου φούτμπολ. Αγαπητός από τους φανατικούς του αθλήματος και εννοείται αρκετά διάσημος – εύπορος λόγω του επαγγέλματος. 

Ο γνωστός σε όλους μας Cuba Gooding Jr. υποδύεται τον O.J.Simpson και φυσικά την σειρά πλαισιώνουν και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως Ο John Travolta που υποδύεται έναν από τους δικηγόρους του O.J. , τον Robert Shapiro. Όλα ξεκινούν όταν η πρώην γυναίκα του O.J.Simpson, Nicole και ο φίλος της Ron Goldman βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι έξω από το σπίτι της πρώην γυναίκας του. Ένας περαστικός που έχει βγει μια βόλτα με το σκύλο του βρίσκει τα δύο πτώματα. Αμέσως καλεί τις αρχές και οι πρώτοι αστυνομικοί που φθάνουν εκεί καταλαβαίνουν πως η νεκρή γυναίκα είναι η πρώην γυναίκα του O.J.

Οι αρχές κινητοποιούνται άμεσα ώστε να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Τα πρώτα στοιχεία ενοχοποιούν τον διάσημο αθλητή και αμέσως ψάχνουν να τον βρουν. Ο O.J. βρίσκεται στο Σικάγο όπου και τον ενημερώνουν τηλεφωνικά μόνο για τον θάνατο της πρώην συζύγου του. Εκείνος όντως συνεργάσιμος και φανερά στεναχωρημένος παίρνει την επόμενη πτήση για το Λος Άντζελες.

Ο O.J. δείχνει να τα έχει χαμένα καθώς πλήθος κόσμου βρίσκεται στην κατοικία του, γείτονες και δημοσιογράφοι περιμένουν μια δήλωση του σχετικά με την δολοφονία. Εκεί οι αστυνομικοί τον ενημερώνουν πως είναι ύποπτος για την διπλή δολοφονία και τον συλλαμβάνουν. Στο τμήμα δίνει την πρώτη κατάθεση και τον αφήνουν ελεύθερο μέχρι να του απαγγελθούν κατηγορίες. Γυρνώντας στο σπίτι του καλεί τον Shapiro να τον εκπροσωπήσει σε περίπτωση που πάει σε δίκη. Η συνέχεια θα μας δείξει πως όσο καλός και αν είναι ο Shapiro, δεν θα είναι αρκετός για αυτό που θα ακολουθήσει και θα χρειαστεί μεγαλύτερη δικηγορική ομάδα.

Μεγάλο ρόλο στην δίκη έπαιξαν και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2013 όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία έναντι των διαδηλώσεων που έκαναν οι έγχρωμοι. Ο O.J. είναι έγχρωμος και θα βρει πολλούς έγχρωμους υποστηριχτές που θα διαδηλώσουν υπέρ του. Το θέμα της υπέρμετρης βίας έναντι των έγχρωμων πολιτών του Λος Άντζελες από την αστυνομία έρχεται και πάλι στην επιφάνεια. Όλοι παρακολουθούν την δίκη με αγωνία. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Ένοχος ή αθώος;

Να την δω; Ναι εννοείται, είναι πολύ δυνατή σειρά. Γίνε και εσύ ένας από τους ενόρκους και βγάλε την δική σου απόφαση. Μην ξεχνάς πως είναι αληθινή ιστορία.

Στη δεύτερη σεζόν θα δούμε την δολοφονία του γνωστού σχεδιαστή μόδας Gianni Versace.

Στη τρίτη σεζόν θα δούμε την σχέση του τέως πλανητάρχη Bill Clinton με την Monica Lewinsky.

Πληροφορίες: 3 κύκλοι (2016-2021) με 29 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 45 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και βιογραφία είναι τα χαρακτηριστικά της σειράς American Crime Story. Βαθμολογία στο IMDb 8.4/10 με 96k+ ψήφους.

Η σειρά συνεχίζεται.

Advertisement

One thought on “American Crime Story

  1. Pingback: House of Gucci – Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s