Trapped – Ófærð

Trapped

Από τον τίτλο υποθέτω πως έχεις καταλάβει λάθος. Όχι δεν θα δεις κάποιον ψυχασθενή να κρατά παγιδευμένους ανθρώπους σε κάποιο σκοτεινό μπουντρούμι έτοιμος να τους λιντσάρει, αντιθέτως, παγιδευμένοι είναι οι πολίτες σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ισλανδίας από τις τοπικές αρχές. Γιατί όμως;

Η σειρά ξεκινά με ένα ερωτευμένο ζευγάρι να βρίσκεται πάνω σε μια μοτοσυκλέτα και να οδηγούν μακριά, εκτός πόλης, σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο ώστε να απολαύσουν τον έρωτα τους. Γρήγορα όμως η χαρά και τα γέλια θα μετατραπούν σε τρόμο καθώς το κτίριο καίγεται και δυστυχώς μόνο ένας από τους δύο θα σωθεί.

Έχουν περάσει επτά χρόνια, ο Hjörtur σώθηκε από την φωτιά με σοβαρά όμως εγκαύματα στο πρόσωπο του και εργάζεται σε ένα πλοίο της γραμμής που προσεγγίζει την πόλη που μεγάλωσε αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει δεδομένων των συνθηκών. Παράλληλα μια ψαρόβαρκα έχει ρίξει τα δίχτυα της στα παγωμένα νερά της Ισλανδίας. Όταν ο ένας από τους δύο του πληρώματος ανεβάζει τα δίχτυα παρατηρεί κάτι ογκώδες που μόνο ψάρι δεν θυμίζει. Αμέσως τηλεφωνούν στις αρχές καθώς ψάρεψαν ένα πτώμα χωρίς κεφάλι και άκρα.

Ο Andri Ólafsson (Ólafur Darri Ólafsson) είναι ο επικεφαλής του τμήματος και θα προσπαθήσει μαζί με την ομάδα του να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Αμέσως θα δώσει εντολή να μην αποβιβαστεί κανείς επιβάτης από το πλοίο και θα προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση. Ταυτόχρονα σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την πόλη με αποτέλεσμα να κλείσουν τον οδικό άξονα που επικοινωνεί με άλλες πόλεις. Κανείς δεν μπορεί να μπει και να βγει από την πόλη. Όλοι είναι παγιδεύμενοι και ύποπτοι.

Πολλά μπαίνουν στο μυαλό του Andri αλλά χωρίς ακόμα να έχει συγκεκριμένες αποδείξεις. Είναι σύμπτωση η επιστροφή του Hjörtur; Η βοήθεια από τα κεντρικά θα αργήσει να έρθει καθώς ο καιρός δεν επιτρέπει ούτε τα ελικόπτερα να προσεγγίσουν την όμορφη, μικρή και μέχρι πρότινος ήσυχη πόλη. Ο καπετάνιος διόλου συνεργάσιμος θα κάνει δύσκολη την ζωή των αρχών. Μήπως έχει κάτι να κρύψει; Θα καταφέρει άραγε ο Andri να ενώσει τα κομμάτια και να λύσει το μυστήριο;

Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω την φίλη μου Χρύσα που μου πρότεινε να την δω και είμαι σίγουρος πως έχει και άλλες καλές σκανδιναβικές σειρές να μοιραστεί μαζί μας. Χρύσα αναμένω 🙂

Να την δω; Αν είσαι φαν στο να εξιχνιάζεις εγκλήματα και να λύνεις υποθέσεις αυτή η σειρά είναι για σένα. Εννοείται πως αν σου άρεσαν τα Broadchurch και The Killing τότε είσαι στο σωστό δρόμο.

Πληροφορίες: 3 κύκλοι (2015-2021) με 28 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 60 λεπτών το καθένα. Δράμα, έγκλημα και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά της σειράς Trapped. Βαθμολογία στο IMDb 8.0/10 με 21k+ ψήφους.

Η σειρά φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί.

3 thoughts on “Trapped – Ófærð

  1. Pingback: The Fall | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Top of the Lake | Blog για σειρές και ταινίες

  3. Pingback: Top of the Lake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s