Alien: Covenant

Alien Covenant

Alien … Όταν ακούς ή διαβάζεις την συγκεκριμένη λέξη αμέσως στο μυαλό σου έρχεται το όμορφο, καλλίγραμμο τερατάκι της παραπάνω φωτογραφίας. Τι;;; Δεν είναι όμορφο; Γούστα είναι αυτά :p

Η λέξη, όσοι τουλάχιστον βλέπουν ταινίες τρόμου και ειδικά ταινίες με οτιδήποτε μη γήινο, παραπέμπει στο πρώτο Alien που ήταν και κορυφαίο καθώς πρώτη φορά γνωρίσαμε τι εστί Alien. Ειδικά για την εποχή που κυκλοφόρησε, 1979, η ταινία ήταν πολύ μπροστά. Η αγωνία και ο τρόμος κυριαρχούσαν σε κάθε σκηνή. Βέβαια σε εκείνη την ταινία αλλά και σε αυτή σκηνοθέτης είναι ο γνωστός Ridley Scott. Έχει βάλει το χεράκι του σε πολλές γνωστές και επιτυχημένες ταινίες όπως τα Blade Runner, The Martian, Gladiator, κτλ. όπως και στην σειρά Taboo.

Μετά από αρκετές Αlien ταινίες τις οποίες και παραθέτω:

  1. Alien – 1979
  2. Aliens – 1986
  3. Alien 3 – 1992
  4. Alien Resurrection – 1997
  5. Prometheus – 2012

ήρθε να προστεθεί και η εν λόγω ταινία. Η ταινία ξεκινά με τον David, ένα εξελιγμένο  ανθρωποειδές ρομπότ, να συνομιλεί με τον δημιουργό του. Το πρώτο που καταλαβαίνεις είναι πως ο David, δείχνει να είναι πανέξυπνος τόσο ώστε να αμφισβητήσει τον δημιουργό του και να αναλογιστείς για το τι είναι ικανός να κάνει. Κάπου θα παίξει τον ρόλο του αυτός. Μήπως είναι το μέλλον;

Βρισκόμαστε στο 2104. Το Covenant είναι ένα σκάφος που μεταφέρει 1.140 έμβρυα και 2.000 άτομα που βρίσκονται σε κρυογονικό ύπνο και θα τους ξυπνήσουν όταν το σκάφος φτάσει στον προορισμό του που είναι ο ORIGAE-6, ένας πλανήτης που μελετάνε για χρόνια και μπορεί να κατοικηθεί από τους ανθρώπους. Χρόνος άφιξης στον πλανήτη τα 7 χρόνια και 4 μήνες.

Το πλήρωμα αποτελείται από 15 άτομα και σκοπός τους είναι να οδηγήσουν με ασφάλεια τους ανθρώπους στον νέο πλανήτη και να αποικήσουν εκεί. Μετά από μια έκρηξη νετρίνων χαλούν οι ενεργειακές κυψέλες του σκάφους. Όταν ένα από τα μέλη του πληρώματος βγαίνει στο διάστημα για να τις επισκευάσει παρεμβάλει την συχνότητα του ένα περίεργο σήμα. Κατά την εξέταση του σήματος βρίσκουν πως προήλθε από ένα πλανήτη πολύ πιο κοντά στην ατμόσφαιρα της γης και σαφώς με καλύτερες συνθήκες από τον ORIGAE-6. Το κακό είναι ότι δεν τον έχουν μελετήσει ενδελεχώς όπως τον ORIGAE-6 και αυτό τους βάζει σε σκέψεις. Μόλις όμως βλέπουν πως μπορούν να τον προσεγγίσουν σε μόλις δύο εβδομάδες αλλάζουν ρότα και οδεύουν προς αυτόν. Τι μπορεί να συναντήσουν άραγε εκεί; ε;

Να την δω; Κοίτα δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό. Μην περιμένεις να είναι σαν τα πρώτα Alien αλλά άμα έχεις το κόλλημα με αυτές τις ταινίες θα την δεις ούτως ή άλλως. Μόνο και μόνο για να τα έχεις δει όλα και να έχεις και ολοκληρωμένη άποψη βρε αδερφέ.

Πληροφορίες: 2017 – 2h 2min. Επιστημονική φαντασία, τρόμος και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά του Alien: Covenant. Βαθμολογία στο IMDb 6.5/10 με 142.959 ψήφους.

2 thoughts on “Alien: Covenant

  1. Pingback: Alien: Covenant — Blog για σειρές και ταινίες – horrorwriter

  2. After the different, divisive Prometheus, it seems like a reaffirmation of core values: this time, in space, no-one will hear you scream. If that is the intention, then Scott succeeds in fits and starts: it feels like a companion-piece with Prometheus, still talky and heavy-handed, but edges closer to the original in terms of gore, imagery and excitement.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s