Murder on the Orient Express

Murder on the Orient Express

Αυτή την περίοδο (12/2017) προβάλλεται στον κινηματογράφο η ταινία που όλοι γνωρίζουμε από παλιά ή έστω από το βιβλίο της γνωστής Agatha Christie, Φόνος στο Oριάν Εξπρές.

Το Οριάν Εξπρές ήταν το πρώτο τρένο που έκανε την μεγάλη διαδρομή των 2.700+ χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη έως το Παρίσι. Ήταν ένα πολυτελές μέσο εκείνη την εποχή και έκανε αρκετές στάσεις σε μεγάλες πόλεις όπως το Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Μόναχο και το Στρασβούργο.

Από τις ταινίες και το βιβλίο ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ένας, ο πασίγνωστος ντέντεκτιβ όλων των εποχών, Ηρακλής Πουαρό (Kenneth Branagh). Ο τρόπος του να προσεγγίζει κάθε υπόθεση και να την εξιχνιάζει είναι μοναδικός. Θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του και σε αυτή την υπόθεση που αν και θα τον δυσκολέψει, στο τέλος θα δικαιωθεί.

Να ξεκινήσω με το cast καθώς πάρα πολλοί γνωστοί ηθοποιοί παίζουν στην συγκεκριμένη ταινία. Ο Johnny Depp που υποδύεται τον Edward Ratchett έναν άπληστο, πλούσιο απατεώνα, η Michelle Pfeiffer ως Caroline Hubbard (γυναίκα της υψηλής κοινωνίας), Penélope Cruz ως Pilar Estravados (δυστυχισμένη ιεραπόστολος), Willem Dafoe ως Gerhard Hardman (Αυστριακός καθηγητής), Judi Dench ως Princess Dragomiroff (αλίμονο αν δεν υπήρχε και μια πριγκίπισσα), Olivia Colman ως Hildegarde Schmidt (βοηθός της πριγκίπισσας – μπορεί να την θυμάστε και από την σειρά Broadchurch) και πολλοί άλλοι.

Όλα ξεκινούν από την εξιχνίαση μίας υπόθεσης στην Ιερουσαλήμ. Μετά από αυτό ο διάσημος ντέντεκτιβ θα αναζητήσει λίγες διακοπές αλλά αντί γι’ αυτό θα βρεθεί στο πολυτελές τρένο Οριάν Εξπρές οδεύοντας εκεί όπου τον έχουν ανάγκη. Ο καλός του φίλος και ιδιοκτήτης του τρένου, Bouc, θα δυσκολευτεί να του βρει θέση στο τρένο μιας και δεν συνηθίζεται τέτοια εποχή να είναι γεμάτο. Για καλή του τύχη όμως ένας επιβάτης δεν θα εμφανιστεί οπότε το ταξίδι ξεκινά.

Train

Όλα φαίνονται να κυλούν αρμονικά και οι επιβάτες αρχίζουν να γνωρίζονται μεταξύ τους. Σίγουρα δεν συμπαθούν όλοι όλους αλλά έτσι έχουν τα πράγματα στην ζωή. Θα συμβούν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατή ο οποίος ψάχνει αγωνιωδώς στοιχεία και σημάδια για αυτό που θα ακολουθήσει. Το βράδυ όπου όλοι είναι στις καμπίνες τους θα ακουστούν διάφορα και γενικά υπάρχει μια αναστάτωση – κινητικότητα. Μετά από λίγο όλοι θα πεταχτούν από τα κρεβάτια τους καθώς μία χιονοστιβάδα θα μπλοκάρει την πορεία του τρένου. Όλοι θα βγουν από τις καμπίνες τους εκτός από έναν όπου και θα βρεθεί δολοφονημένος. Ποιος/α είναι ο/η δολοφόνος; Θα μαντέψετε σωστά;

Να την δω; Είναι μία ωραία ταινία μυστήριου όπου εσύ μαζί με τον Πουαρό ψάχνετε να βρείτε τον δολοφόνο. Δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες μου καθώς το περίμενα πολύ καλύτερο αλλά όχι ότι δεν βλέπεται, ίσα ίσα, να πάτε να το δείτε. Όπως και να έχει η βαθμολογία που έχει πάρει του αξίζει.

Πληροφορίες: 2017 – 1h 54min. Δράμα, έγκλημα και μυστήριο είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας Murder on the Orient Express. Βαθμολογία στο IMDb 6.5/10 με 193.193 ψήφους.

One thought on “Murder on the Orient Express

  1. Pingback: Knives Out | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s