The Mountain Between Us

The Mountain Between Us

Έφτασαν και τα Χριστούγεννα και ήδη είδαμε σε πολλές περιοχές να έχει πέσει πολύ χιόνι. Έτσι μιας και κάνει κρύο αυτές τις μέρες είπα να γράψω για την συγκεκριμένη ταινία που μόνο λευκά τοπία θα δείτε.

Η φίλη μας Alex Martin (Kate Winslet) παντρεύεται και προσπαθεί να πετάξει κοντά στον αγαπημένο της ώστε να τελεστή το μυστήριο του γάμου. Δυστυχώς όμως η πτήση της ακυρώνεται με αποτέλεσμα να προσπαθεί να βρει ενναλακτικούς τρόπους μετακίνησης ώστε να είναι εκεί την μεγάλη ώρα. Ο φίλος μας Ben Bass (Idris Elba) είναι νευροχειρουργός και θα βρεθεί και αυτός εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο. Πρέπει να φτάσει και αυτός στον προορισμό του καθώς έχει ένα σημαντικό χειρουργείο που δεν πρέπει να χάσει.

Η Alex θα προσεγγίσει τον Ben καθώς θα δει πως και αυτός έχει πρόβλημα και μαζί θα ψάξουν να βρουν λύση. Η Alex θα προτείνει να μισθώσουν από το αεροδρόμιο ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο ώστε να μεταβούν και οι δύο στον προορισμό τους. Θα γνωρίσουν τον Walter (Beau Bridges) που θα είναι ο πιλότος τους και μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι. Λόγω βιασύνης αλλά και υπερβολικής αυτοπεποίθησης του Walter δεν θα υποβάλλουν σχέδιο πτήσης καθώς πετάνε ημέρα και η καταιγίδα δεν είναι στην πορεία τους.

Όλα στην αρχή φαίνεται να κυλούν ομαλά όταν ο Walter συνειδητοποιήσει πως η καταιγίδα έχει αλλάξει πορεία και θα βρεθεί στο δρόμο τους. Θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου ώστε να μάθει πληροφορίες αλλά και να δώσει το στίγμα του. Για κακή τους τύχη όμως κάτι αναπάντεχο θα συμβεί και το αεροπλάνο θα συντριβεί σε μια βουνοκορφή.

Εδώ ξεκινούν τα δύσκολα καθώς πρέπει να επιβιώσεις σε ένα κατάλευκο αλλά καθόλου εύκολο περιβάλλον. Πρέπει να φας, να ζεσταθείς και να ελπίζεις αν θες να μείνεις ζωντανός. Οι φίλοι μας θα περιμένουν να τους ψάξουν οι διασώστες αλλά όταν θα καταλάβουν πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ελπίζοντας στην σωτηρία. Θα τα καταφέρουν;

Να την δω; Είναι μία ωραία ταινία που αν και περιέχει ένα δυσάρεστο συμβάν στο τέλος θα σας αφήσει με ένα χαμόγελο όπως άλλωστε πρέπει να κάνουμε και αυτές τις μέρες.

Πληροφορίες: 2017 – 1h 52min. Δράμα, δράση και περιπέτεια είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας The Mountain Between Us. Βαθμολογία στο IMDb 6.4/10 με 14.970 ψήφους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s