Peaky Blinders

Peaky Blinders

Είναι μία από τις πολλές σειρές που συζητιούνται σε παρέες όταν ανοίγουμε το θέμα: σειρές που αξίζει να δεις. Ειδικά την συγκεκριμένη την ακούω από το ανδρικό φύλο κυρίως ίσως γιατί έχει να κάνει με συμμορίες και την ανάδειξη του πιο ισχυρού. Βρισκόμαστε στο Birmingham της Αγγλίας, αρχές του 1919 μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η οικογένεια Shelby απαρτίζεται από αρκετά μέλη και προσπαθεί να αναδειχθεί επαγγελματικά και οικονομικά στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Οι μέθοδοι φυσικά που ακολουθούν τα μέλη της οικογένειας δεν είναι και οι πιο νόμιμες. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Αρχηγός της οικογένειας, αν και δεν είναι ο μεγαλύτερος γιος του Arthur Shelby Sr. (Tommy Flanagan, σίγουρα τον θυμάστε από την σειρά Sons Of Anarchy), είναι ο Thomas Shelby (Cillian Murphy, έχει παίξει σε πολλές ταινίες και στην συγκεκριμένη σειρά είναι τρελό τυπάκι). Αυτός είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύονται όλοι στην οικογένεια και φυσικά κάνει κουμάντο στα πάντα. Υπηρέτησε στον στρατό και όπως είναι λογικό κουβαλάει και απομεινάρια από τον πόλεμο. Δεν θα μπορούσε να λείπει και μία γυναίκα από το πλάνο γι’ αυτό έχει στο πλευρό του την θεία Polly (Helen McCrory). Μα θα ήταν δυνατόν να μην κάνει κουμάντο και μία γυναίκα σε ένα σπιτικό; :-p

Οι γύρω τους, αποκαλούν τους Shelby τσιγγάνους λόγω της μητέρας τους αλλά δεν ακολουθούν τον τρόπο ζωής των τσιγγάνων. Η επιχείρηση που προσπαθεί ο Thomas να κάνει νόμιμη είναι ένα πρακτορείο στοιχημάτων. Είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να πάει την παράνομη επιχείρηση του ένα βήμα παραπέρα αρκεί να εξουδετερώσει συγκεκριμένους αντιπάλους, να κάνει συμμάχους (ένας από αυτούς θα είναι και ο Alfie Solomons (Tom Hardy, του πάει το σκηνικό γάντι όπως τον είδαμε και στο Taboo) και να λαδώσει φυσικά και αρκετό κόσμο.

Όλα τα αρσενικά αδέρφια έχουν συγκεκριμένο τρόπο κουρέματος και ντυσίματος. Χαρακτηριστικό τους είναι τα ξυράφια που έχουν στα καπέλα τους ώστε όταν μπλέκουν σε καβγάδες, όπου τα όπλα δεν λαμβάνουν μέρος, να μπορούν να χαρακώνουν τους αντιπάλους τους. Το τσιγάρο και η κατανάλωση ποτού, ειδικά το ουίσκι, έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Τα προβλήματα μιας συμμορίας όπως καταλαβαίνετε είναι πολλά. Εκτός του ότι υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές όπως είπα και παραπάνω είναι και η αστυνομία στην μέση. Μπορεί πολλοί αστυνομικοί να είναι υπό την δούλεψη των Peaky Blinders αλλά ένας συγκεκριμένος επιθεωρητής (Sam Neill) έχει σταλεί από τον ίδιο τον Winston Churchill ώστε να ανακτήσει κλεμμένα όπλα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτός θα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η οικογένεια Shelby.

Να πω πως η ατμόσφαιρα της σειράς είναι καταπληκτική, το ίδιο και η μουσική. Επίσης, το όνομα της σειράς δόθηκε από την συμμορία που υπήρχε στα τέλη του 1890 και χρησιμοποιούσε τα ξυράφια που υπήρχαν στα καπέλα τους ως όπλο. Τέλος, να ευχαριστήσω τον Κώστα Κ. που μου πρότεινε την σειρά.

Να την δω; Ξεκίνα την άμεσα ή βάλε την στο πρόγραμμα σου. Κάθε σεζόν έχει 6 επεισόδια οπότε θα την τελειώσεις γρήγορα. Θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου αμείωτο και δεν θα χάσεις την ώρα σου άδικα.

Πληροφορίες: 6 κύκλοι (2013 – 2022) με 36 επεισόδια σύνολο, διάρκειας περίπου 60 λεπτών το καθένα. Έγκλημα και δράμα είναι τα χαρακτηριστικά της σειράς Peaky Blinders. Βαθμολογία στο IMDb 8.8/10 με 484k+ ψήφους.

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί!!

2 thoughts on “Peaky Blinders

  1. Pingback: Hostiles | Blog για σειρές και ταινίες

  2. Pingback: Venom | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s