The Hitman’s Bodyguard

The Hitman's Bodyguard

Θες να δεις την κλασσική Αμερικάνικη ταινία που πέφτει τρελό πιστολίδι, οι πρωταγωνιστές όπως πάντα την γλυτώνουν αλλά να χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι σου; Τότε πρέπει να δεις την συγκεκριμένη ταινία.

Ο Michael Bryce (Ryan Reynolds) είναι ένας πρώτης κλάσης σωματοφύλακας. Όλοι τον εμπιστεύονται ότι θα φέρει εις πέρας κάθε είδους αποστολή. Τα πρόσωπα που προστατεύει είναι υψίστης σημασίας. Κινδυνεύουν κάθε λεπτό που περνάει αλλά ο Michael είναι εκεί για να τους προστατέψει. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσει να προστατέψει ένα σημαντικό πρόσωπο. Θα χάσει την φήμη του ως ο καλύτερος σωματοφύλακας και θα τον πάρει η κάτω βόλτα.

Ο Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) είναι ένας πρώτης κλάσης εκτελεστής. Αναλαμβάνει να εκτελέσει όλη την σαπίλα που κυκλοφορεί στον πλανήτη. Το παιδικό τραύμα του τον έκανε άριστο σκοπευτή με ένα και μοναδικό στόχο, να εκτελεί όποιον/α σκοτώνει αθώους ανθρώπους στο βωμό του χρήματος και της δόξας. Ο Darius όμως έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών και του στήνουν παγίδα. Κατά την επίσκεψη του στην αγαπημένη του Sonia (Salma Hayek) θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στην φυλακή για τις εκτελέσεις που έχει κάνει.

Ο Vladislav Dukhovich (Gary Oldman, πρόσφατα τον είδαμε και στο Darkest Hour) είναι ο πρώην πρόεδρος της Λευκορωσίας που κατηγορείται για πολλές φρικαλεότητες και εγκλήματα όπως σφαγές και γενοκτονίες. Σκότωνε όποιον/α δεν τον υπάκουε και δεν έκανε ότι αυτός πρόσταζε. Μετά από πολλές και έντονες διαμαρτυρίες θα συλληφθεί και αυτός για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Για να φυλακιστεί όμως πρέπει να καταθέσουν μάρτυρες που έχουν και τις κατάλληλες αποδείξεις. Ο μοναδικός που έχει μείνει είναι ο Darius.

O Darius συνοδευόμενος από την Interpol κατευθύνεται προς το δικαστήριο για να καταθέσει εναντίον του Vladislav. H μεταφορά του εκεί δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο μιας και εκπαιδευμένοι μισθοφόροι – υποστηρικτές του Vladislav έχουν εντολή να σκοτώσουν τον Darius. Ο Michael θα αναλάβει να τον μεταφέρει με ασφάλεια στο δικαστήριο. Θα τα καταφέρει;

Να την δω; Η δράση και η περιπέτεια σίγουρα δεν λείπουν από αυτή την ταινία. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως έχει έντονα κωμικά στοιχεία. Μην δώσετε βάση στην υπερβολή. Να την δείτε με παρέα και θα περάσετε καλά.

Πληροφορίες: 2017 – 1h 58min. Δράση, κωμωδία και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας The Hitman’s Bodyguard. Βαθμολογία στο IMDb 6.9/10 με 115.811 ψήφους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s