The Man from Nowhere

The Man from Nowhere

Καιρός να φύγουμε από τις Αμερικάνικες ταινίες όπως και από τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, έστω και για λίγο. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες ταινίες από την Ανατολή. Σε αυτό το άρθρο θα γράψω για μία Κορεάτικη παλιά ταινία που ίσως δεν γνωρίζουνε πολλοί. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες.

Ο άνθρωπος από το πουθενά όπως είναι η ακριβής μετάφραση του τίτλου είναι ένας μελαχρινός τύπος, γυμνασμένος, κλειστός, λιγομίλητος που δεν θέλει πολλά πολλά. Είναι άρτια εκπαιδευμένος καθώς είναι πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων της Κορεάτικης υπηρεσίας πληροφοριών. Όταν αντικρίσεις το πρόσωπο του θα δεις ένα ανέκφραστο βλέμμα, λες και το μυαλό του είναι αλλού. Προφανώς και δεν θες να τα βάλεις μαζί του. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Ένα δυσάρεστο περιστατικό έκανε τον ευγενικό και χαμογελαστό τότε άνδρα να γίνει το ακριβώς αντίθετο.

Ο Cha Tae-sik (Bin Won) δουλεύει σε ένα ενεχυροδανειστήριο που βρίσκεται στον όροφο ενός κτιρίου. Οι γείτονες του, μία μητέρα με το μικρό της κοριτσάκι, είναι ίσως μία ευχάριστη ή μπορείς να την πεις και ενοχλητική νότα στην καθημερινότητα του. Η μητέρας της μικρής, Jeong So-mi, είναι χορεύτρια σε νυχτερινό μαγαζί. Δεν είναι από τις πιο υποδειγματικές μητέρες καθώς η κόκα πάει σύννεφο. Το κοριτσάκι το μόνο που ζητάει είναι λίγο προσοχή γι’ αυτό και ενοχλεί τον Cha Tae-sik με όχι και τόση επιτυχία.

Ένα βράδυ στο νυκτερινό κέντρο η μητέρα της Jeong So-mi θα κλέψει ναρκωτικά από ένα διακινητή. Αυτό που δεν σκέφτηκε είναι πως ο οργανισμός που διακινεί τα ναρκωτικά δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Θα μάθουν που μένει και θα την απαγάγουν μαζί με την κόρη της. Τα ναρκωτικά θα μείνουν στα χέρια του Cha Tae-sik όπου και θα δεχτεί ένα τηλεφώνημα από τους διακινητές. Θα πρέπει να κάνει ότι του λένε αν θέλει να τις ξαναδεί ζωντανές. Πολύ σύντομα θα μάθει πως το κύκλωμα που πάει να μπλέξει ασχολείται και με λαθρεμπόριο οργάνων. Ο Cha Tae-sik αν και ψυχρός, κατά βάθος συμπαθεί την Jeong So-mi και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την σώσει.

Να την δω; Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις γνωστές περιπέτειες, που τόσο πολύ μας αρέσουν, του Αμερικάνικου κινηματογράφου. Αν και αργό στην αρχή, η συνέχεια του θα σε αποζημιώσει.

Πληροφορίες: 2010 – 1h 59min. Δράση, θρίλερ και έγκλημα είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας The Man from Nowhere. Βαθμολογία στο IMDb 7.8/10 με 56.867 ψήφους.

One thought on “The Man from Nowhere

  1. Pingback: Parasite | Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s