The Greatest Showman

The Greatest Showman

Ο μεγαλύτερος σόουμαν είναι αυτός που έχει πολύ λίγα στην διάθεσή του αλλά μπορεί να πετύχει πάρα πολλά ώστε να κάνει ένα σόου μοναδικό. Χρειάζεται μυαλό, σκληρή δουλειά και στόχος, για την ακρίβεια ένα όνειρο, που κάνοντας τα σωστά βήματα θα γίνει πραγματικότητα. Στην συγκεκριμένη ταινία επίσης χρειάζεται κέφι, τραγούδι, χορός και φύγαμε …

Ο Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman, ο γνωστός μας Wolverine που τον είδαμε και πρόσφατα στο Logan) είναι ένας ορφανός και άπορος νέος που έχει όμως ένα όραμα, να γίνει γνωστός στο χώρο του θεάματος. Η φαντασία του και οι πρωτοποριακές του ιδέες για την εποχή θα πιάσουν τόπο. Ίσως όχι από την αρχή αλλά η συνέχεια σίγουρα θα τον αποζημιώσει. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός, επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Η προσπάθεια και η επιμονή είναι αυτά που θα κάνουν τον Barnum ένα πετυχημένο επιχειρηματία. Τι ήταν όμως αυτό που έκανε;

Ο Barnum σκέφτηκε πως για να βγάλει χρήματα και να κάνει αυτό που αγαπά πρέπει να κάνει κάτι μοναδικό για την εποχή. Κάτι που δεν υπήρχε πουθενά αλλού και που κάποιος θα πλήρωνε για να το δει. Έχοντας κάποια ερεθίσματα από διάφορα περιστατικά στην ζωή του αποφασίζει να προσλάβει άτομα που έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες – ιδιαιτερότητες. Πολλοί θα αποκαλέσουν τους συντελεστές του σόου φρικιά αλλά αυτό δεν θα πτοήσει κανένα και σύντομα όλοι θα γίνουν μία γροθιά, μία οικογένεια.

Έκτος από τους συνεργάτες του, με τα ιδιαίτερα εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και τα εσωτερικά τους χαρίσματα, ο Barnum θα κάνει ένα βήμα παραπέρα ώστε να γίνει ευρέως γνωστός και να τον αποδεχτεί και η υψηλή κοινωνία. Έτσι συνεργάζεται με την πανέμορφη τραγουδίστρια Jenny Lind (Rebecca Ferguson) και πολύ γρήγορα θα αφοσιωθεί μόνο στις περιοδείες της. Αυτό δεν θα αρέσει στους συνεργάτες του αλλά και στην επίσης γοητευτική σύζυγο του, Charity Barnum (Michelle Williams) και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό στην ζωή του.

Πολλές φορές φτάνοντας ψηλά, ξεχνάς τα βασικά και γρήγορα παρασύρεσαι από την δόξα αφήνοντας πίσω σου όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία σου. Η ταινία θα μας δείξει πως ένας φτωχός άνθρωπος έχοντας όνειρα και πείσμα μπορεί να καταφέρει πολλά και δεν εννοώ μόνο να έχει μία άνετη ζωή, άλλωστε το χρήμα πάει και έρχεται. Το σημαντικό κέρδος είναι η οικογένεια!!

Να την δω; Το πρώτο πράγμα που θα σου πω είναι πως αν δεν σου άρεσε η ταινία Les Misérables που παρεμπιπτόντως και εκεί πρωταγωνιστούσε ο Hugh Jackman, τότε μην την δεις γιατί λογικά είσαι από τους τύπους που στην δίνει να τους ακούς να τραγουδούν κάθε τρεις και λίγο. Όμως να πω πως έκανα κέφι με τα τραγούδια (έχουν μια δυναμική) και το στόρι είναι αρκετά καλό.

Πληροφορίες: 2017 – 1h 45min. Δράμα, βιογραφία και μουσική είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας The Greatest Showman. Βαθμολογία στο IMDb 7.9/10 με 84.657 ψήφους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s