Έτερος εγώ – The Other Me

The Other Me

Έγινε αρκετός ντόρος με την συγκεκριμένη ταινία και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως είναι μία πάρα πολύ καλή ταινία για τα Ελληνικά δεδομένα και ο δεύτερος είναι η είδηση ενός τύπου που άρχισε να πυροβολεί οδηγούς ταξί στην Κηφισιά. Φυσικά και θα ασχοληθούμε με την πρώτη περίπτωση που είναι η περιγραφή της ταινίας.

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως πολλές κριτικές που διάβασα για την ταινία από γνωστούς κριτικούς κινηματογράφου ήταν μέτριες και κάποιες από αυτές και κάτω του μετρίου. Φυσικά δεν το έχω σπουδάσει το αντικείμενο για να δω εκείνες τις λεπτομέρειες που “χαλάνε” την ταινία αλλά σαν φίλος του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης θα πω πως αν η ταινία ήταν Αμερικάνικη θα την λέγαμε ταινιάρα, άποψη μου πάντα. Η ταινία είναι πάρα πολύ καλή ασχέτως αν κάποιες λεπτομέρειες τυχαίνει να συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή ή εξυπηρετούν την εξέλιξη της ταινίας αλλά ΟΚ, ταινία είναι. Μπράβο στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη κ. Σωτήρη Τσαφούλια.

Πάμε στην ταινία μας τώρα. Να σας γνωρίσω τον καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη (Pigmalion Dadakaridis), ο οποίος μαζί με την αστυνομία φυσικά θα επωμιστεί το βάρος της εξιχνίασης μίας δολοφονίας. Βέβαια, η μία θα γίνουν δύο και εν συνεχεία θα συνδέσει μεταξύ τους πέντε διαφορετικές σε τόπο και χρόνο δολοφονίες. Όλες έχουν ένα κοινό στοιχείο, αποφθέγματα του Πυθαγόρα. Με αυτό το στοιχείο αλλά και με μερικές άλλες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, ο Δημήτρης καλείται να σκιαγραφήσει το πρoφίλ του δολοφόνου.

Η εμπειρία και πείρα του καθηγητή σε τέτοιες υποθέσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Η βοήθεια που θα προσφέρει στην αστυνομία είναι πολύ μεγάλη. Κάποιες φορές όμως όλοι κολλάμε και χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια. Σε αυτή την ταινία την βοήθεια θα την δώσει ο καθηγητής Marcel de Chaffe (François Cluzet, ναι καλά κατάλαβες ο πρωταγωνιστής του καταπληκτικού The Intouchables). Επίσης, συμμετέχουν και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως o Giorgos Chrysostomou, o Antonis Antoniou, o Socrates Alafouzos, o Dimitris Katalifos και πολλοί άλλοι.

Τέλος η ταινία συνδυάζει την εξιχνίαση των δολοφονιών με τον προσωπικό γολγοθά που περνάει ο Δημήτρης. Έντονα προβληματισμένος χαρακτήρας και με πονεμένη ψυχή καλείται να πάρει μία σημαντική απόφαση σχετικά με την υπόθεση που χειρίζεται. Επαγγελματικά και προσωπικά γίνονται υποσυνείδητα ένα. Τι θα πράξει ο πρωταγωνιστής;

Να μην ξεχάσω να αναφέρω το καταπληκτικό make-up/μακιγιάζ σε κάποιες συγκεκριμένες σκηνές που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες σκηνές του εξωτερικού.

Να την δω; Δεν το συζητάμε καν, δαγκωτό ναι! Δεν βρίσκω ένα λόγο για να μην την δείτε.

Πληροφορίες: 2016 – 1h 41min. Έγκλημα, μυστήριο και θρίλερ είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας Έτερος εγώ. Βαθμολογία στο IMDb 8/10 με 11k+ ψήφους.

3 thoughts on “Έτερος εγώ – The Other Me

  1. Pingback: Έτερος εγώ – The Other Me (Series) – Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s