Όλα είναι δρόμος

Όλα είναι δρόμος

Μία ταινία του Παντελή Βούλγαρη που συζητήθηκε αρκετά και πήρε πολύ καλές κριτικές. Έγινε γνωστή για την θρυλική ατάκα “Ηλία ρίχτο” αλλά δεν ήταν φυσικά μόνο αυτός ο λόγος που άρεσε στο κοινό.

Η ταινία χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη. Μην περιμένετε στο τέλος οι χαρακτήρες να συναντιούνται ή να ενώνονται κάπως οι ιστορίες τους.

Η πρώτη ιστορία είναι γύρω από την ζωή ενός αρχαιολόγου (Dimitris Katalifos). Όπως ορίζει η δουλειά του βρίσκεται σε μία περιοχή όπου γίνονται ανασκαφές και έχει επιτυχία σε αυτό που κάνει. Δεν θα αργήσει να βρει ένα σημαντικό εύρημα αλλά η ευτυχία είναι κάτι που δεν γνωρίζει πια.

Η δεύτερη ιστορία μας τοποθετεί στην Θράκη. Εκεί θα επιστρέψει μετά από χρόνια ένας παρατηρητής πτηνών μαζί με την νέα σύντροφο του με σκοπό την παρατήρηση της τελευταίας Νανόχηνας. Σημαντική βοήθεια στο έργο τους θα προσφέρει ο Αντώνης (Thanasis Vengos) που είναι θηροφύλακας και ξέρει καλά τα κατατόπια.

Στην τρίτη και τελευταία ιστορία της ταινίας θα δούμε έναν εύπορο επιπλοποιό, τον Μάκη (Giorgos Armenis), ο οποίος έχει χωρίσει πρόσφατα και κινδυνεύει να χάσει τα δυο του παιδιά. Η μόνη του διέξοδος είναι το ποτό και το ξενύχτι.

Μην ξεχάσω να πω πως ο Γιώργος Αρμένης πήρε το πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Να την δω; Σε κάποιους αρέσει σε άλλους πάλι όχι. Αν αποφασίσεις να την δεις μην απογοητευτείς από την πρώτη ιστορία και φυσικά μην σταματήσεις στα μισά της δεύτερης γιατί εκεί ξεκινά το καλό πράμα. Αναμένω εντυπώσεις !!

Πληροφορίες: 1998 – 1h 58min. Ως δραματική χαρακτηρίζεται η ταινία Όλα είναι δρόμος. Βαθμολογία στο IMDb 7.9/10 με 2κ+ ψήφους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s