What Happened to Monday

What Happened to Monday

Τι συνέβη στην Δευτέρα; Ότι και να της συνέβη για εμάς δεν αλλάζει το γεγονός ότι με το που φτάνει Κυριακή βράδυ λέμε, ΩΧ αύριο πάλι Δευτέρα. Θέλουμε να καθόμαστε τρεις μέρες και να δουλεύουμε τέσσερις και τα σχετικά 😛  Καμία σχέση δεν έχει όμως αυτό που μόλις διαβάσατε με την ταινία.

Όσο περνούν τα χρόνια ο πληθυσμός αυξάνεται. Η ανάγκη για φαγητό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και ο άνθρωπος μαζί με την βοήθεια της επιστήμης βρίσκει τρόπους να παράγει πιο γρήγορα τροφή αλλά και να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των ανθρώπων. Ο φυσικός πλούτος του πλανήτη φυσικά εξαντλείται και εκεί είναι που πρέπει να βρεθεί μία λύση. Τα μέτρα δεν θα αργήσουν να έρθουν και θα είναι δραστικά.

Καμία οικογένεια δεν θα έχει πάνω από ένα παιδί! Μην ξεχνάμε πως και στην Κίνα είχε επιβληθεί αυτός ο νόμος και συγκεκριμένα στις αστικές περιοχές. Αν δεν κάνω λάθος πρόσφατα άλλαξε ο νόμος και επιτρέπουν πια στις οικογένειες να αποκτήσουν εφόσον το θελήσουν και δεύτερο παιδί.

Τι κάνεις όμως αν σε μία γέννα έχεις δίδυμα ή τρίδυμα; Το ίδιο που έκανε και ο Terrence Settman (Willem Dafoe) όταν η κόρη του πέθανε στην γέννα για να γεννήσει, όχι ένα, όχι δύο, αλλά 7 ολόιδια κοριτσάκια. Η επιστήμη βλέπεται είχε παρέμβει στις τροφές και κανείς δεν περίμενε τέτοιες “παρενέργειες”. Η γέννα έγινε σε παράνομη κλινική καθώς το κράτος αφήνει ένα παιδί στον γονιό και τα υπόλοιπα τα καταψύχει με την ελπίδα όταν φτιάξουν τα πράγματα και επέλθει η ισορροπία στον πλανήτη να τα επαναφέρουν στην ζωή.

Ο παππούς Terrence ονομάζει κάθε παιδί (Noomi Rapace, θυμάστε την επική Σουηδική τριλογία; αν όχι ξεκινήστε με το πρώτο μέρος) με το όνομα μίας μέρας. Αποστολή του να κρύψει, εκπαιδεύσει και να προστατέψει τα κοριτσάκια του. Μεγαλώνοντας βρίσκουν τρόπο να ξεγελούν τις αρχές ώσπου μία από τις αδερφές, σωστά μαντέψατε, η Δευτέρα, δεν θα επιστρέψει. Τι συνέβη στην Δευτέρα;

Να την δω; Ωραία περιπέτεια δεν μπορώ να πω. Είναι κάτι διαφορετικό! Μα πως τα σκέφτονται ρε παιδί μου;

Πληροφορίες: 2017 – 2h 3min. Δράση, περιπέτεια και έγκλημα είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας What happened to Monday. Βαθμολογία στο IMDb 6.9/10 με 61.999 ψήφους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s