1 9 1 7

1917

Απόγευμα Τετάρτης και τι καλύτερο για να ξεφύγεις από την ρουτίνα της δουλειάς από το να επισκεφθείς ένα σινεμά παρέα με τους συναδέλφους σου (αντροπαρέα φυσικά).

Προηγείται φυσικά καφές, φαγητό, πολλά κέρματα, χαμένα εν τέλει, στα παιχνίδια τύπου, κούνα τον μοχλό να κερδίσεις τηλέφωνα, laptop, κοκ., με το κιλό το ποπ κορν και άφθονο γέλιο.

Μπαίνουμε στην αίθουσα, στα πλάγια δεσπόζει με μεγάλα φωτιζόμενα γράμματα το “Dolby Atmos”, αναπαυτικές θέσεις με κλίση προς τα πάνω, η οθόνη σηκώνεται ψηλά, τα φώτα χαμηλώνουν, οι φωνές και τα γέλια παύουν.

6η Απριλίου 1917, βόρεια Γαλλία, A’ παγκόσμιος πόλεμος! Ο Lance Corporal Blake (Dean-Charles Chapman) και ο Lance Corporal Schofield (George MacKay), ανήκουν στον Βρετανικό στρατό και καλούνται να φέρουν εις πέρας μία αποστολή υψίστης σημασίας. Πρέπει άμεσα να παραδώσουν ένα μήνυμα στον συνταγματάρχη MacKenzie (Benedict Cumberbatch) ο οποίος μαζί με τους 1600 άντρες του ετοιμάζει επίθεση στα Γερμανικά στρατεύματα.

Το μήνυμα που πρέπει να παραδώσουν είναι το εξής: Οι Γερμανοί έχουν στήσει ενέδρα και οι 1600 στρατιώτες θα οδηγηθούν στην σφαγή.

Δεν επέλεξαν τυχαία τον ένα από τους δύο στρατιώτες καθώς ο αδερφός του Blake βρίσκεται στο τάγμα που πρόκειται να επιτεθεί. Χωρίς καθόλου συνοδεία και έχοντας πληροφορίες πως δεν θα συναντήσουν ισχυρή αντίσταση αναχωρούν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Τι πιθανότητες όμως υπάρχουν σε μία εμπόλεμη ζώνη να είναι όλα ρόδινα;

Ο χρόνος τρέχει … τικ τακ τικ τακ

Να την δω; Ε Π Ι Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι !! Καταπληκτικά εφέ, σκηνές και μουσική! Αληθινή ιστορία, μία από τις πολλές εκείνης της δύσκολης εποχής. Δεν εστιάζει τόσο στις μάχες και τους πυροβολισμούς, όχι ότι λείπουν, όσο στην αποστολή των δύο στρατιωτών, στο φόβο, την αγωνία και τις απίστευτες καταστάσεις που μπορεί να ζήσει κανείς στον πόλεμο.

Πληροφορίες: 2019 – 1h 59min. Δράμα και πόλεμος είναι τα χαρακτηριστικά της ταινίας 1917. Βαθμολογία στο  1917 (2019) on IMDb 8.2/10 με 552K+ ψήφους.

Η ταινία βραβεύτηκε με 3 Όσκαρ, φωτογραφίας, μίξη ήχου και οπτικών εφέ.

One thought on “1 9 1 7

  1. Pingback: Top Gun: Maverick – Blog για σειρές και ταινίες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s