Ευτυχία

Η ταινία, όπως μάλλον οι περισσότεροι γνωρίζετε, αφορά την ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η Ευτυχία γεννημένη στη Σμύρνη με πολυτάραχη ζωή κάταφερε να ανταπεξέλθει στις κακουχίες της εποχής και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες απέκτησε τσαγανό, τσαμπουκά, ήταν ντόμπρα, ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος.

Από μικρή προσπάθησε να ασχοληθεί με τις τέχνες και κυρίως την υποκριτική. Γρήγορα όμως κατάλαβε πως δεν είναι αυτό που την γεμίζει. Έτσι επικεντρώθηκε σε αυτό που της άρεσε πάντα, να σημειώνει στίχους σε χαρτάκια, στίχους βγαλμένους από την ζωή.

Σιγά σιγά αρχίζει να δίνει τους στίχους της σε γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές και ρεμπέτες όπως τον Τσιτσάνη, Χιώτη, Χατζιδάκη, την Μπέλλου και σε πολλούς άλλους. Θα γίνει γρήγορα γνωστή και θα κερδίζει αρκετά χρήματα για την εποχή μόνο που ένα μέρος από αυτά πηγαίνει στα χαρτιά. Ο τζόγος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πάθη της.

Παρέα πάντα με ένα τσιγάρο έπαιζε ατελείωτες ώρες χαρτιά. Πότε κέρδιζε πότε έχανε. Υπήρχαν περιπτώσεις που δανειζόταν για να παίξει από την καλή της φίλη και ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου. Ίσως τα χαρτιά τελικά να ήταν η μόνη παρηγοριά της.

Την Ευτυχία υποδύονται δύο ηθοποιοί. Η πρώτη είναι η Κάτια Γκουλιώνη και η δεύτερη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Να την δω; Είναι μία από τις Ελληνικές ταινίες που ήθελα να προσθέσω στο blog. Είναι τόσα τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία που τα περισσότερα δεν ήξερες καν πως είναι δικά της. Αν σας αρέσουν οι βιογραφικές ταινίες, να την δείτε!!

Πληροφορίες: 2019 – 2h 3min. Βιογραφική είναι η ταινία Ευτυχία. Βαθμολογία 8.1/10 με 2k+ ψήφους.

 Ευτυχία
(2019) on IMDb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s